středa 29. března 2023

 


Prořezat, vyčistit …

letos se muselo…

vrba, šeříky, živé ploty , břečťan …

všechno co se bujně rozrostlo až přerostlo…

vrbu jsem využila k výrobě věnců a zkusila jsem košík na kostru již rozpadlého …










těším se …

až počasí ukáže svou přívětivější tvář …

na kafe na ☀️

na práci na zahrádce …

je to radost i dřina …

koukáme jak se vše kolem zelená …

co přežilo zimu …

co vymrzlo, mě bohužel čemeřice …

před pár lety bych nevěřila, že i já budu mít ruce špinavé od hlíny a bolavá záda po dni stráveném na zahradě …

a budu spokojeně bolavá a těšící se z každé zelené maličkosti, 

která na zahradě vykoukne …

příroda je mocná, važme si toho …



přeji vám hezké dny …










11 komentářů:

  1. jako holka jsem práci na zahradě nenáviděla, musela jsem rodičům pomáhat a víkend co víkend (soboty se chodilo do práce a školy) jen zahrada. Jak já to nesnášela..... a teď, když mám milovanou zahradu opustit, jsem nešťastná. Také se těším, až zase polezu skoro po čtyřech navečer domů a budu mít radost z hlíny za nehty....Prostě člověk k tomu musí dozrát. Přeji nám všem, abychom se brzo dočkali té kávičky na zahradě, sluníčka a tepla. Zatím tedy paní Zima ještě drží opratě... Ze studených Jizerek zdraví Olina

    OdpovědětVymazat
  2. Jani vytvořila jsi moc hezké dekorace. My už jsme se loni pronajaté zahrady vzdali. Už jsem to ve svých letech sama nezvládala a manžel už také na to neměl sílu. Tak mám jen záhonek s květinami před bytovým domem. I to udělá radost. Mám to stejně jako Olinka b předchozím komentáři. Přeji ti krásné jarní dny plné sluníčka 🌞🌞🌞

    OdpovědětVymazat
  3. Také se chodím na zahrádku dobíjet energií, ale počasí zatím moc nepřeje. Vrbový věnec je pěkný, já jsem si udělala zajíce z vrby a hlídá vchod do domu. Pěkné dny

    OdpovědětVymazat
  4. Taky se už těším na chviličku s kávou na jarní slunci. Zatím to možné nebylo. Tady u nás v Podkrkonoší je přeci jenom chladněji. Je to tak, člověk ví, že ho záda budou bolet, ale stejně se v té hlíně hrabe :-).
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. No já letos trpím,operace kolene,zahrádka leží ladem..snad se na ni dostanu...ila

    OdpovědětVymazat
  6. Jani, vytvořila jsi krásné jarní dekorace. 👍👍👍
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
  7. Jani, to se mi moc líbí, ty tvé výrobky z vrby, kéž bych měla také souk.zahrádku. Před domem, na kousku záhonku, který jsem ubránila před rokem, mi vykvetl růžový hyacint se dvěma květy a trnu, kdo ho ukradne.U školy kvetou nádherné, tmavěmodré hyacinty a voní to tam úžasně.Proč jsem dnes nevzala sebou fotoaparát?
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  8. Já se přiznám, že zahradnické práce nemiluju, ale taky se chystám na chalupě obhlédnout, co se bude muset po zimě na zahradě udělat. Vzhledem k stavu plotů se trochu bojím, že úkolem č. 1 budou jejich provizorní opravy... (nové jsou v plánu).

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné dekorace a moudrá slova.
    Jani, měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
  10. Vrbu mi zavraždil druh motýla který do ní klade vajíčka a jeho přes 8 cm velké housenky jí vyžírají zevnitř. Něco už jsem na zahradě uklidila, ale další práce zatím hatí počasí.

    OdpovědětVymazat
  11. Jani, dneska jsem si na tebe vzpomněla, když v TV ukazovali Cibulku a manžele Vlčkovi. Jinak u nás byla pěkná buřina))))na jaro to vůbec nevypadalo.
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat