čtvrtek 8. ledna 2015

...co k večeři ?


jistě to znáte...
přiběhnete domů a honem co...
vzpomněla jsem si, že na nějakém blogu, bohužel nevím kde a omlouvám se majitelce receptu, 
byly česnekáče, snad si pamatuji správně...
příprava rychlá, náklady nízké...
a chuť famózní...
pro toho kdo má rád česnek...
syrové brambory nakrájené na kolečka...
šup na plech vyložený pečícím papírem...
pečeme na sucho až naskáčou puchýře...bramborám :o)
do mísy olivový olej, utřený česnek...
až sem okoukáno...
přidali jsme nastrouhanou nivu...
promíchali...
nutné jíst teplé...
+
zeleninový salát


konečně rozkvetl...
první dvě poupata zaschla, ale zbylá dvě jsou nádherná...



mějte hezké dny...


u nás bez sněhu :o(

5 komentářů:

  1. Janka, my mame zemiaky a cesnak velmi radi, takze urcite vyskusam :-) dakujem za tip :-) recept na rychlu veceru sa vzdy zide...a kvietky krasne vykvitli :-) papa

    OdpovědětVymazat
  2. pečené zemiaky sú moje absolútne najlepšie jedlo...a s cesnakom je to už božská manna...

    OdpovědětVymazat
  3. Tyhle jednoduchá jídla jsou neskutečně dobrá. Takových brambor můžu dělat nekonečně plechů :o)
    Ten květ je nádherný!
    Jani, měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Jani, při pohledu na takto pečené brambory jsem se vrátila do dětských let, nakrájené brambory se pekly na plotně a my jsme sledovali až naskáčou puchýře, posolit a k tomu domácí mléko, každá várka vždy zmizela dřív, než se stačila upéct další, někdy se neuhlídaly a pak byly puchýře černé, ale nikomu to nevadilo. Květ je nádherný, když se dokopu, abych cibuli přesadila, možná se také dočkám, u nás už také bez sněhu, hezký den,
    Marcela

    OdpovědětVymazat