čtvrtek 18. září 2014

Kyselo...

Vím, už máme čtvrtek a já přicházím trochu opožděně....

Nedělní kuchtění...

Krkonošské kyselo...

naučila jsem se ho vařit od mamky,
 ta od tety z Nové Paky kam jsme jezdili nejen na prázdniny...
chutnat mi začalo až co by velké holce...
a když máme houby...
bylo kyselo,
 teta jako druhý chod pekla tvarohové buchty...
ty já nemám, ale zkusila jsem Kringel...
 přidala jsem strouhaná jablka podle "Monči z kopečka"...
chutnal....




Jana

8 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Kdysi jsem si myslela, že je kyselo pěkně nevzhledné jídlo.....ovšem dnes je vše jinak :o)

      Vymazat
  2. Jani mám tu spoustu hub a kyselo jsem ještě nikdy nevařila. Tak možná zkusím . A kringel vypadá úžasně. Lenka

    OdpovědětVymazat
  3. Jani a já z Podkrkonoší už kyselo nevařila, ani nepamatuju, moc ho nemusím...Dnes se chystám na chlupačky s houbama :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás má kyselo nejradši starší dcera, nakonec nedorazila a já s ním má spojené dětství :o)

      Vymazat
  4. Buchty bych si dala, ale kyselo fakt nemusim:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, náš známý kdysi pravil....šlichta, ale když se nedívám chutná mi :o)

      Vymazat